طريقة عمل موزه ضانى وبتلو وارز حضرموت فاطمة ابو حاتى

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها وبنشتربها من بره وغاليه ..

موزه ضانى :

الطريقه :

نعمل فتحات بالسكينه  فيها ونتبلها بمية بصل ومعلقة خل وملح وفلفل اسود ونسيبها ليله كامله فيها

هانجيب صنيه ونقطع فيها شرايح بصل وتوم و فلفل حامي سليم عادي ونرش عليهم ملح وفلفل وكمون وكزبره ناشفه

 ونحط الموزه كل واحده في ورق زبده او كيس حراري ونحطهم فوق البصل ونزود كوبايتين 3 ميه   ونغطي الصنيه بفويل ونسيبها ساعه ونص لساعتين ف الفرن علي حراره وسط او 200

 ونشيل الورق ونسبها 10 دقايق او أقل الوش يحمر 

 وانا عملتها ف كيس حراري واستوت حلو اوي والطريقة دي اول مره اجربها بس كانت احسن مره تستوي فيها ..

الارز البسمتي :

3 معالق سكر وشوية ميه ونسبهم يتكرملو  ومانقلبش خالص بعدين ننزل بالرز وحتة زبده وملح ورشة قرفه وكارى وكركم ونقلبهم شويه ونزود ميه ونسيبه يستوي 

والمكسرات تتشوح ف زبده ونرشها على الارز ..

ألف هنا ..

 

تعليقات